Jenny's kokebok

Marengskake

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

Kake til festlige anledninger

 

Ingredient list

Ingredients for Servings



5stkeggehviter
3,50dlsukker
1tsmaizenamel
1tshvitvinseddik
1tsvaniljesukker
1begervanilje kesam
1kurvfrosne bær, f.eks bjørnebær, blåbær,bringebær

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 250 grader.  

Bland sammen eggehviter, sukker, maizena, vaniljesukker og hvitvinseddik i en foodprocessor og pisk alt stivt.  

Tøm massen direkte ut på en bakeplate med stekefolie eller bakepapir, og form den til en rund sirkel.

  Senk varmen til 100 grader og sett platen nederst i ovnen.

Stek bunnen i 1 time og 20 minutter. Bunnen skal være litt myk i midten.

Avkjøl og ta papiret forsiktig av.  

Fordel Kesam utover kaken og pynt med friske bær.

Kaken smaker best nylaget, og må fylles med krem like før servering.