Jenny's kokebok

Pinnebrød

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

Denne varianten er med grovere mel, men smaker like godt.

Ingredient list

Ingredients for Servings



2dllettmelk eller vann
4ssraspolje
2ssbakepulver
1tssalt
2,50dlsammalt hvete, finmalt eller fibramel
3,50dlsiktet hvetemel
-Ev. basilikum/oregano

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Bland rapsolje med kald lettmelk/vann.
Tilsett bakepulver og salt.
Rør inn sammalt hvete.
Tilsett halvparten av det siktede hvetemelet og rør om.
Deretter tilsetter du litt og litt av det gjenværende melet. Det er mulig at mengden mel kan reduseres.
Elt deigen til den er passe fast, og slipper bakebollen og redskap.

Pakk deigen i en plastpose og la den ligge i kjøleskapet til du skal på tur.

Når bålet er tent og dere er klare for mat, form en klump deig til en tynn pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Husk å holde pinnen i bevegelse.
Ønsker du mer smak i pinnebrødet, kan du tilsette litt basilikum-/oreganokrydder.

Tips! Ønsker du laktosefri pinnebrød kan du ersatte melk med laktosefri melk eller vann