Jenny's kokebok

Melonsorbet med mynte

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

Forfriskende dessert

Ingredient list

Ingredients for Servings



6dlvann
100gramfarin
1sssitronsaft
2stkhakkede friske myntekvister
1stkhonningmelon
1tspeppermynteessens
2stkeggehviter

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

Ha vann, sukker og sitronsaft i en tykkbunnet kjele. Varm forsiktig opp til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok raskt til laken når trådstadiet.

Dypp tommel og pekefinger i kaldt vann og stikk dem raskt i laken. Press to fingre sammen og når du trekker dem fra hverandre skal det dannes en tynn tråd.

Trekk kjelen av platen og rør i hakket mynte. Avkjøles.

Grav kjøttet ut av melonen, fjern kjernene og mos kjøttet. Rør mosen i sukkerlaken sammen med peppermynteessens. Frys blandingen i ca 1,5 time til den er grøtaktig. Rør om i blandt.

Stivpisk eggehvitene, bland dem forsiktig i melonblandingen og sett sorbetten i fryseren.

Visp blandingen etter 1-2 timer.

Dekk godt over og oppbevar sorbetten i fryseren.