Jenny's kokebok

Solbærfromasj

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

Frisk og god

Ingredient list

Ingredients for Servings



450gramsolbær
1,50dlusukret eplemost
2ssvanijlesauspulver
3dlskummet melk
40dråperflytende søtningsstoff
1,50dlkirsebæryoghurt
-Pynt
-noen solbær
-mynteblader

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

Ha solbærene i en kjele sammen med eplemosten. Kok bærene ved svak varme i ca 10 minutter. Ta kjelen av platen og la bærene avkjøles.

Bland vanijesauspulver og litt skummet melk. Varm opp resten av melken, rør den ut i vanijeblandingen og ha den tilbake i kjelen.

Kok den opp under omrøring og la blandingen koke 1 minutt.

Hell den over i en bolle, dekk med vått matpapir så det ikke blir hinne, og la sausen avkjøles.

Mos solbærene og sikt dem slik at skinnet fjernes. Tilsett sausen, smak til med flytende søtningsmiddel og visp godt.

Rør yoghurten lett i, fordel blandningen i fire glass og avkjøl desserten.

Pynt med mynteblader og solbær