Jenny's kokebok

Lammeburger med sopp og tyttebærkrem

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

En saftig burger vekker alltid begeistring, og behøver slett ikke å være laget av storfekjøtt. Kjøttdeig av lam er en glimrende råvare som godt kan brukes til mer enn lammeboller og moussaka! Om høsten bugner det også av både sopp og bær i skogen, og alt kommer til nytte her.

Ingredient list

Ingredients for Servings



600glammekjøttdeig
2tssalt
2båterfinhakket hvitløk
2tsmalt spisskummen
1tsmalt pepper
2ssolivenolje
100gfersk sopp , gjerne kantareller
4skiversurdeigsbrød
2ssgrov sennep
50gfrisk spinat
1stkløk i skiver
200gsnøfrisk naturell eller myk chèvre
3sstyttebærsyltetøy
4kvistfrisk timian (kan sløyfes)
0,25tspepper

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

 

1. Bland kjøttdeig godt med salt, hvitløk og krydder. Del den i fire like store deler, og form dem til runde, flate burgere. Stek dem i en middels varm stekepanne med olivenolje til de er gjennomstekt. Stek sopp i samme stekepanne, krydre med salt og pepper.

 

2. Rist brødskiver eller stek dem sprø i en stekepanne med litt olje. Smør på sennep. Ha på spinat og fordel soppen over. Legg på løkringer og burgerene.

 

3. Vend Snøfrisk og tyttebærsyltetøy lett sammen. Legg en stor skje på hver burger, ha over litt kvernet pepper og pynt eventuelt med frisk timian eller andre

urter.

 

 

 

Kilde Matprat.no