Jenny's kokebok

Vindampet ørret

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

Himmelsk ørret

Ingredient list

Ingredients for Servings



800gramørretfile
1dlhvitvin
-litt salt
-Sjampinjongsaus
2,50ssmargarin
2,50sshvetemel
2,50dlsjamoinjong-og fiskekraft
-dlmatfløte
200gramhermetisk sjampinjong
-salt
-nykvernet pepper
-litt hvitvin

Fremgangsmåte

Skjær fileten fri for bein, eller kjøp ferdig filitert ørret. Del den i 4 porsjonsstykker. Kok opp vinen i en vidbunnet kjele.

Legg fiskestykkenei, dryss med litt salt og la fisken trekke til den er ferdig. Hell kraften fra og sil den.

Hold fisken varm mens sausen lages.

smelt margarin i en kjele. Rør inn mel og spe med fisk- og sjampinjongkraft. Kok opp, spe med fløte til sausen er passe tykk.

La den småkoke noen minutter, ha i sopp og smak til med salt, pepper og litt vin.

Legg fisken på et fat og hell sausen over.