Jenny's kokebok

Kalvekjøtt med jordbærvinaigrette

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

Godt på grillen

Ingredient list

Ingredients for Servings



600gramkalvekjøtt skåret i 4 stykker
-Tilbehør
400gramforvellede sukkererter eller andre sommergrønnsaker
-Marinade
1ssfrisk oregano, hakket
1ssolivenolje
1stkhvitløksbåt, knust
-salt og pepper
-Jordbærvinaigrette
250gramsøte jordbær
1ssbalsamicoeddik
1stksitron
0,50tsolje
1,50tssukker
-salt og pepper
-ssgressløk, hakket

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

Rør sammen marinaden og la kalvekjøttet trekke i marinaden i kjøleskapet i ca 1 time.

Dersom du har kullgrill tennes grillen 45-60 min før den skal brukes.

Grill kjøttet i ca 3 minutter på hver side ganske nær glørne, slik at kjøttet blir akkurat gjennomstekt.

 

Jordbærvinaigrette:

Mos litt av jordbærene mrd eddik, 0,25 ts revet sitronskall, litt sitronsaft samt olje og sukker til du får en jevn, litt tykk saus.

Smak til med salt, pepper og gressløk. Del resten av jordbærene og vend dem inn blandingen. Hell sausen i en gryte og varm den forsiktig opp.

Server den varm med det nygrillede kjøttet sammen med forvellede sukkererter eller andre sommergrønnsaker.

Kilde:Iform