Jenny's kokebok

Høstgryte med lam

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

Smaker godt på kjølige høstdager

Ingredient list

Ingredients for Servings



800grambenfritt lammekjøtt i terninger
2ssmargarin til steking
1tssalt
0,50tspepper
6dlkjøttbuljong (utblandet)
2stkgulrot i biter
1stkpurre i strimler
1stksellerirot i biter
2stkpastinakk i biter
100grgrønnkål i tynne strimler
1,50ssmaisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann

Fremgangsmåte

Slik gjør du

1. Brun kjøtt raskt i en varm gryte med margarin, krydre med salt og pepper. Hell over kraft. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 40 minutter. Skum godt av.

2. Tilsett grønnsaker og kok videre i 15-20 minutter.

3. Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Tilsett blandingen i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter eller potetmos.
Kilde: matprat.no


Tips:
Rester av høstgryten kan du servere som suppe/suppegryte dagen etter. Spe med litt kraft og varm forsiktig opp. Smak til med krydder, og legg en klatt rømme eller gresk yoghurt på toppen.