Jenny's kokebok

Kålsalat med skinkebiff og appelsin

  • ( 0 Assessment ) 
  •  
  • Recipe prints
  • Recipe recommend

Rødkål, purre, spinat og appelsin! Deilig vintersmaker i en lun salat.

Server med skinkebiff, og du har et magert og mettende måltid.

 

 

 

.

Ingredient list

Ingredients for Servings



4stkskinkebiff , à 150 g
2ssmargarin til steking
0,50tssalt
0,50tskvernet pepper
400grfinsnittet rødkål
100grgrønnkål
1ssolje til steking
0,50stkfinsnittet purreløk
2ssrødvinseddik
0,50tssalt
0,25tspepper
1stkappelsin
25grhakkede hasselnøtter

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

1. Brun skinkebiff i en varm stekepanne med margarin, 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper

2. Skru ned varmen og etterstek biffene i 4-5 minutter. Ta dem ut og la dem hvile på en tallerken.

3. Skyll og tørk stekepannen. Fres rød- og grønnkål i stekepannen sammen med litt olje til kålen er så vidt myk, ca. 2 minutter. Ha i purre, hell over rødvinseddik og smak til med salt og pepper.

4. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Vend appelsinfileter inn i stekt kål rett før servering.

Anrett stekt kål på en tallerken, del skinkebiff i to og legg over på den varme kålsalaten. Dryss over hakkede hasselnøtter og server.

 

TIPS

Hvordan skjære appelsinfileter ut av en appelsin: Bruk en skarp liten kniv. Kutt av topp og bunn på appelsinen slik at den står støtt. Skjær av skallet fra topp mot bunn, få med deg det hvite på appelsinen også. Skjær ut appelsinfileter ved å føre kniven inn på hver side av hinnene.

Kilde:www.matprat.no